Beplantingsplan Rivierduinen Silvolde

Volledige verstrengeling van natuur en architectuur

Een prachtige rivierduin met alle ruimte voor flora en fauna zorgt voor een gezonde woon- en leefomgeving. Met het ontwerp en inrichting van de nieuwe rivierduin krijgen niet alleen de bewoners een fraaie woonomgeving, maar heeft Silvolde een stuk rivier duin weer terug.

Binnen de rivierduin wordt zo veel mogelijk gebruik gemaakt van plant- en boomsoorten die origineel op deze gronden en klimaat voorkomen. Planten die van nature in de Oude IJsselstreek staan. Bedenk dat deze planten en bomen eeuwen geleden hier terecht kwamen zonder de hulp van mensen en zich hebben aangepast aan ons klimaat. Deze planten dienen hierdoor als basis voor het ontwerp van de rivierduin, een plek waar men graag komt en geniet van de natuurlijke omgeving.

Een goed beplantingsplan

Een beplantingsplan moet goed aansluiten bij de woonomgeving, de natuur en architectuur moeten als een geheel met elkaar verstrengeld worden. De huizen staan hier te gast, met de voeten in het groen. Bij Rivierduinen is in basis van uit het landschap gewerkt door verschillende planten met elkaar te combineren en te positioneren. Zo is er een bijzonder geheel ontstaan dat klimaat- en biodiversiteit bestendig is. Waar mens en dier kunnen genieten van elk seizoen.

Binnen Rivierduinen hebben we rekening gehouden met de standplaats, grondsoort, vorm, hoogtes, bloeikleuren én natuurlijk de bloeitijden.

De rivierduin wordt voor de bewoners aangelegd en de eerste twee jaar onderhouden. We betrekken hierbij uiteraard de bewoners die actief mee willen doen met het onderhoud. Zo leren de bewoners te genieten van hun rivierduin en dragen we op een natuurlijke manier de zorg over aan de bewoners.