Welkom in de Oude IJsselstreek

In het zuidelijkste puntje van de Achterhoek tegen de landsgrens met Duitsland ligt de gemeente Oude IJsselstreek. De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen en gezellige dorpen Ulft, Silvolde, Varsseveld en stad Terborg maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar u veilig en ontspannen kan genieten van cultuur en natuur.

Vroeger was de omgeving van Ulft en Terborg het kloppende hart van de Achterhoekse ijzer industrie. Tegenwoordig is het een gebied vol erfgoed en cultuurhistorie in een vriendelijk rivierenlandschap. Samen met de eeuwenoude bosgebieden rondom Varsseveld en Sinderen, vormt het de groene gemeente Oude IJsselstreek. In de gemeente Oude IJsselstreek wonen bijna 40.000 mensen, verspreid over 15 kernen en buurtschappen.

In Rivierduinen sluit straks de bebouwing aan op de natuurlijke omgeving. Faunavoorzieningen als groene daken en passende beplanting in de buitenruimte, maken het hier mogelijk om soorten die onder druk staan een thuis te geven. In Rivierduinen wordt de biodiversiteit gericht gestimuleerd. De rivierduinen die hier van oorsprong liepen worden weer hersteld, waardoor de oorspronkelijke flora en fauna terugkeren. Rivierduinen wordt een voorbeeld waar wonen en natuurherstel perfect samengaan.

Voel je rijk te midden van al het moois

In Rivierduinen woont u op een zeer centrale plek, u bent zo in Doetinchem, Aalten of Emmerik. Met de auto bent u binnen enkele minuten op de N317 of de N818. Arnhem centrum is te bereiken in 45 minuten via de A12. Wilt u met de trein, dan kunt u bij station Terborg opstappen. Dit station is in 10 minuten met de fiets vanaf uw nieuwe woning in Rivierduinen.

Rivierduinen is een mooie uitvalsbasis voor al uw bezigheden als werk, vrije tijd, studie en sport. Silvolde is gelegen in de Oude IJsselstreek, één van de mooiste gebieden Nederland. De Oude IJssel is dan ook de levensader van de Achterhoek. Sloepvaarders en watersporters zijn dol op deze streek. Geen wonder; het is een heel gevarieerd vaargebied waar u letterlijk alle kanten uit kunt. De rivier de Oude IJssel brengt u door historische dorpen als Ulft en Dinxperlo.

Natuurschoon van de bossen

Maar de streek biedt u ook prachtige bosgebieden. Denk bijvoorbeeld aan het Idinkbos en Nibbelinkbos. Twee namen die al in de middeleeuwen voorkwamen. Hier vindt u natuurschoon in de vorm van kronkelende kerkpaden, weidse akkers en bossen bestaande uit naald- en loofbomen. Een ree spotten is hier een van de hoogtepunten tijdens uw wandel- of fietstocht.

Lekker bewegen en ondertussen genieten van een prachtig ‘oud’ landschap, waarin de natuur verbonden is met de cultuur. U voelt zich rijk te midden van zoveel moois!