Landelijk, gemoedelijk behaaglijk

Verleden en toekomst komen samen in Silvolde.

Silvolde heeft bijna 5.500 inwoners. Het dorp heeft een levendig verenigingsleven op het gebied van muziek, sport en entertainment. Daarnaast telt het vele cultuurevenementen.

Natuurlijke omgeving

De markante beboste heuvel de Paasberg vindt zijn oorsprong rond de ijstijd, toen hier niet de Oude IJssel, maar een voorloper van de Rijn door het gebied stroomde. Silvolde ligt
in een prachtige natuurlijke omgeving met verschillende bezienswaardigheden zoals; de Nederlands Hervormde Kerk, de Rooms- Katholieke Kerk en Gerritsmolen.

Het buitengebied kenmerkt zich door boerderijen in weide landschappen en het coulissen landschap aan de ene zijde en uitzicht op de Oude IJssel en Ulft met het DRU Industriepark aan de andere zijde. Het is er prachtig wandelen en fietsen. Het DRU Industriepark is dé culturele trekker van de streek.

Regiofunctie

Silvolde kent op gebied van het onderwijs een regionale functie. Naast een basisschool en middelbaar onderwijs ligt aan de rand van de Paasberg het Isala College met met HAVO, VWO, Technasium en Cambridge Certificates en het VMBO Almende Laudis, school voor mavo en mavo – determinatie.

Zorgvoorzieningen

U hoopt er natuurlijk niet vaak te komen, maar het is fijn om te weten dat de huisarts dichtbij is. Ook zijn de tandarts, fysiotherapeut en de apotheek dichtbij. In het Wijkcentrum De Lichtenberg worden verschillende activiteiten gehouden voor jong en oud.