Welkom in Silvolde, welkom in de Oude IJsselstreek.

Omringd door het landschap

In het zuidelijkste puntje van de Achterhoek tegen de landsgrens met Duitsland ligt de gemeente Oude IJsselstreek. De talloze beekjes en de rivier de Oude IJssel, met landgoederen en kastelen, oude rivierduinen en gezellige dorpen Ulft, Silvolde, Varsseveld en stad Terborg maken de Oude IJsselstreek tot een plek waar iedereen van het goede leven geniet. Een verrassende plek waar u veilig en ontspannen kan genieten van cultuur en natuur.

Ontdek Oude IJsselstreek

Vroeger was de omgeving van Ulft en Terborg het kloppende hart van de Achterhoekse ijzer industrie. Tegenwoordig is het een gebied vol erfgoed en cultuurhistorie in een vriendelijk rivierenlandschap. Samen met de eeuwenoude bosgebieden rondom Varsseveld en Sinderen, vormt het de groene gemeente Oude IJsselstreek. In de gemeente Oude IJsselstreek wonen bijna 40.000 mensen, verspreid over 15 kernen en buurtschappen.

Een meetbaar duurzame leefomgeving

In Rivierduinen sluit straks de bebouwing aan op de natuurlijke omgeving. Faunavoorzieningen als groene daken en passende beplanting in de buitenruimte, maken het hier mogelijk om soorten die onder druk staan een thuis te geven. In Rivierduinen wordt de biodiversiteit gericht gestimuleerd. De rivierduinen die hier van oorsprong liepen worden weer hersteld, waardoor de oorspronkelijke flora en fauna terugkeren. Rivierduinen wordt een voorbeeld waar wonen en natuurherstel perfect samengaan.

×